Eindelijk weer het land onder handen!

Het lijkt jaren geleden dat we tijd hadden om aan het land te werken. Altijd wel klusjes tussendoor, maar echt even flink onder handen nemen, dat niet.

Wij (C&A) zijn hier sinds dinsdagavond. We kwamen met een bakkie met de oude kozijnen van Villa Helmers. Woensdagavond kwamen Willy, Jaap en Minke.

We werkten allen op het land. Carel ging met de bosmaaier aan de slag. Jaap ging het onkruid te lijf met de brander. Willy maakte een plekje vrij aan de voorkant voor een welriekende roos. Minke voerde de gesnoeide planten af.  Ik plantte trompetbloemen en kamperfoelies aan de zijgevel (en moest ook nog  de afvoer repareren omdat ik te fanatiek gegraven had…).

Carel bakte een taart met de eerste oogst zwarte bessen. We inspecteerden de uilen (zie aparte post) en op de valreep losten Carel, Jaap en Willy nog een verstopping op (met overstroming in de kelder …)

PS. Sylvie en Pascal zijn grootouders geworden, van Aure, dochter van Arnauld.

NB. Onderaan een opsomming van de nieuwe gevelplanten.

Carel was twee dagen druk met de bosmaaier en raakte in de ban van de bessenstruiken

de tuinman

Onkruid branden

Onkruid branden

als god in Frankrijk

als god in Frankrijk

uit Kudelstaart, geplant pasen 2017 (april))

Camelia

Campsis radicans (rood) en Lonicera heckrotti (goldflame) , geplant 21 juni 2018

Trompetbloem & kamperfoelie (rood)

Kamperfoelie & Trompetbloem

Kamperfoelie & Trompetbloem (geel)

Rosa Coral Dawn

Rosa Coral Dawn

In mei 2017 geplant. Uit kwekerijvandervelde.nl. 'You Never Hold Back Spring'.Beschrijving Bloemvorm: Enkel, Klein Kelk: Karmijnrood Kroon: Lilaroze Groeiwijze: StruikH 0.90, B 1.20 Standplaats: Zon Jaar: 1947 Bijzonderheid: Winterhard

Fuchsia Army Nurse (kopse kant)

Drie Fuchsia’s op een rijtje (met een thijm plant er tussen in). De middelste geplant in 2017. De andere twee in juni 2018.

Geplant juni 2018.

Fuchsia Hybriden (links)

geplant juni 2018

Fuchsia Tom Thumb (rechts)

geplant in mei 2017

Fuchsia Mrs Popple (midden)