La Haie

De regionale organisatie 2C2A subsidieert particulieren en ondernemers/boeren om houtwallen aan te leggen en zo gebieden met elkaar te verbinden. Samen met Alban en Pascal hebben we daarvoor in september 330 planten/struiken besteld die we in november zouden planten. Dat kon niet doorgaan door de lockdown. Maar dat hebben we nu ‘ingehaald’. Begin januari haalden we met Alban de ‘commande’ op en samen met hem (of beter gezegd wij als assistenten van hem) legden we de haag van ongeveer 120 meter aan. En we planten er drie bomen bij: een zomerlinde, Spaanse aak en een lijsterbes.

Een haag van 13 soorten: krent, gele en rode kornoelje, meidoorn, kardinaalsmuts, sporkehout, duindoorn, liguster, sleedoorn, hondsroos, vlier, sneeuwbal en gelderse roos.

En vandaag zijn nog 5 zwarte bessenstruiken, 5 doornloze bramen geplant tegen het muurtje van de Grange. Naast de vlier ook nog een lijsterbes en op de hoek een zomereik. Daarvoor hadden we Arnauld gevraagd met een minipel om de harde grond te bewerken. Wat nog restte aan planten staat nu tegen de kippenren van Nicole.