Zomer 2022

Precies twee maanden geleden kwamen we hier, enkele dagen voor de komst voor de vijfde keer van de zogenaamde HenrikGroenGroep. Dit jaar viel de 14 juillet midden in de week en gingen we met z’n allen (op Ineke na die vrouwenvoetbal keek) naar de Forge.

dorpsfeest met Bart, Hans, Toos, Carel, Maartje jr en sr

Vlak voor hun komst had petite Nicole de 2 kippen en 4 hanen verhuisd naar ‘onze’ poulailler. De eerste eitjes waren voor ons. (Helaas is de kippenren vanaf vanavond weer leeg. Gister zijn de hanen opgehaald en vanavond de kippen. Twee maanden hebben ze hier gewoond. En dat was leuk)

Op de terugweg van hun vakantie in Zuid Frankrijk ‘dropte’ Simon Yinka met Balthasar. Die week waren Willy & Jaap er ook. Jaap nam de mussenflat onder handen. Dit jaar waren de kasten leeg gebleven. Dat bleek niet zo’n wonder want de kasten zaten tot de nok toe vol met nestmateriaal, 6 nesten op elkaar. In februari 2009 had Jaap de kasten geinstalleerd. Nu hopen dat ze volgend jaar weer bewoond raken.

Carel’s kunstwerk in Boult Aux Bois

Op een brocante hadden we een schommel gescored voor Barrie. Met Jaap lieten we Barrie voor het eerst kennis maken met een uilskuiken.

Later kwamen Yinka, Simon & Balthasar nog een paar dagen.

Dit jaar zorgden we drie keer voor een aanleiding voor een framboisier: nog voor Yinka’s verjaardag, die van Andrea en tot slot een taart voor Maartje op haar verjaardag zelf.

Zeven jaar geleden waren Erik & Andrea hier voor het eerste met Senne en hadden we het over de framboisier gehad. Dit jaar waren ze er weer, pal na Andrea’s verjaardag en kwam het er eindelijk van hem ook echt te proeven.

En gelukkig is eindelijk de afvoer deze zomer gerepareerd en is de ‘gracht’ dicht. Door mr Baltazar uit Buzancy.

Tjeerdo kwam dit jaar met Ynske, Sander, Aafke en Mette en op de valreep ook nog Wiggert met zijn drie kinderen.

en tussendoor kwamen Hilde & Claude een nachtje (begin van periode) en waren Diederik & Francien hier een paar dagen (terwijl wij naar Tongeren waren) en Thera & Kiek tot slot.

En natuurlijk waren er ook klussen. Niet veel want warm: achterwand aanrechten, kippenren ‘wieden’ (met Willy), gister hebben we de bank voor de kippenren van Nicole ingewijd (zie post).

En gister kwam B nog langs op weg naar zij residentie in Aurillac. Fijne avond samen en B vond het prima om even de schoorstenen en anti kraai constructies te onderzoeken.