Bank bij de kippenren ingewijd

Daar staat hij. De bank die ik voor mijn verjaardag gekregen heb op de dag dat de oude poulailler/kippenren van onze overbuurvrouw ons eigendom werd. Carel verankerde de bank een stroken beton. Simon groef de gaten daarvoor.

Zondagochtend 4 september september hebben we hem officieel ingehuldigd. Petite Nicole onthulde het plaatje op de bank met ‘A la mémoire de Nicole Galley’. Sylvie, Mimi & Piere Decorne, de Hunins, onze nieuwe overburen Franc & Isabelle, Pierre Laurent de burgemeester en natuurlijk onze ‘andere’ buurvrouw Yvonne waren daarbij aanwezig.

Nicole Gally overleed in april 2022 na twee jaar in een maison de retraite te hebben gewoond in Vouziers. Nicole was sinds 2003 onze buurvrouw aan de overkant. Vaak scharrelde ze buiten om voor de poezen te zorgen en gaf ze ons gevraagd en ongevraagd advies. De laatste jaren hielden we haar ook in de gaten, soms wat dwalend over straat, met een bezemsteel als wandelstok.

Met haar vertrek naar Vouziers verdwenen ook de kippen uit de ren die altijd verzorgd werden door petite Nicole. Die zijn nu terug en volgens petite Nicole zijn ze daar blij mee. Het is een bijzonder stel: vier hanen en maar twee kippen. Tot onze verbazing maken ze weinig ruzie….