Brocantes door de jaren heen

In de afgelopen jaren veel Brocantes bezocht. Grappig genoeg heb ik er weinig fotos van want je kunt wel ongeveer raden hoe ze eruit zien. Ze bezoeken is vooral een aanleiding om de streek (zeg 50 km om ons heen) te verkennen. Hieronder een aantal fotos uit mijn archief. Vanaf nu zal ik een poging doen de brocantes hier ook te vermelden.

In de loop van de tijd komen er brocantes bij. Dit jaar was er voor het eerst een brocante in Champigneulle, op 22 mei. We waren er niet bij. Wie weet volgend jaar.

In 2008 was dit. Een genot om dit spel met de eendjes te mogen spelen. Waar dit was, weet ik niet meer.

Voordat we de brocantes ontdekten, gingen we al wel naar Emmaus in Berry au Bac bij bij Reims.

Dit zijn fotos uit 2007 en 2010. We brachten er ook spullen weg en werden altijd welkom geheten met: ‘Bonjour princesse’. Alleen daarom al gingen we er heen…..

In 2019 waren we er weer. Helaas werden we niet meer verwelkomd als vanouds. Het hokje waar de vriendelijke man had gezeten was intussen depot geworden. Er was een tafel ingericht ter nagedachtenis van Abbé Pierre, de oprichter, overleden in 2007.

2008, 20 juli met Yinka op stap.

2013, Chatel Chehery. Bijna jaarlijks op Maria Hemelvaart, 15/8. Soms scoorden we iets groots, zoals het gasfornuis voor de oude keuken en deze kast voor Carels atelier. En in 2019 deze set koppen voor Toi et Moi!

In juni 2014 waren Gisela en Net (met Roel, Suzanne, Tjeerdo, Evelien) hier en gingen we met z’n allen naar een brocante. En weer weet ik het niet.

In de zomer van 2014- toen de lasses & lads optraden in de Forge- bezochten we ook een brocante waar Yinka dit schitterende servies scoorde.

2017 was er een brocante in Chevieres. Er was ook een open huis van iemand die overleden was waar van alles te koop was, ook trouwfotos.

23 juli 2017. Bar les Buzancy. Deze heren stalen de show.

Very. 6 augustus 2017. Eén van de favoriete brocantes omdat het dorp zo mooi langs een riviertje ligt. Benjamin en Britt scoorden van alles om mee aan de slag te gaan.

In 2018 maakten we jacht op koppels voor op trouwtaarten. Ik weet dat we deze gevonden hebben in een piepklein dorpje met een kleine brocante, maar waar ….

Vendresse, 15/8/2020. Voor het eerst sinds Corona weer tussen de mensen.

Bouconville, 5/9/2021. Na de tweede zomer in Corona tijd.

Grandpré. Altijd eind juli. De foto van ons is daar door Theo gemaakt in 2016.