Zomer 2019

Acht weken waren we dit jaar weg uit Amsterdam en ‘woonden’ in Champigneulle. Een zomer zonder klusweek en garden party. Wel met de Henrik Groen Groep voor de tweede keer. Het werd dit keer warmer dan ooit tevoren, 42 graden. De beste methode was buiten in het bad onder de parasol of in de hangmat in de schaduw van de veranda, al dan niet met fan.

Benjamin kwam twee keer langs , onderweg van de ene residentie of optreden op weg naar elders. Met Jesse en later met Julia.

Dit jaar geen klusweek maar toch wel gaandeweg een aantal klussen gedaan:
– Carel ontwierp stapelbare stoelen,
– We maakten samen een kast voor dekbedden (Ikea kast paste nèt niet dus moesten we de muur afbikken),
– C reed met een kar vol balken van de grange naar Amsterdam en maakte er planken van voor het aanrecht. Met hulp van Jaap en Jet archiveerde hij ze bij terugkomst
– Met Theo maakte hij prieeltje af
– We kochten een nieuwe kachel (net zo eentje als Nicole aan de overkant) en buurmen & buurman installeerden die


Anja & Stef kwamen een paar dagen en Tjarda cs brachten een week vakantie door.

Dit jaar is er ook echt geoogst. Willy & Jaap verzamelden mirabellen en Arike, Theo en Jet maakten jam. De oude keuken was daar de ideale plek voor.

Trouwdag van Alban X Ambre. Ongeveer de enige regendag in de hele zomer.
Marriage pluvieux, marriage heureux zeggen de Fransen, als troost….

Deze zomer filmpjes voor het dorp gemaakt en in een YouTube Kanaal gezet: Champigneulle mon village. Met Nicole en petite Nicole de filmpjes bekeken. Verder bij de Mairie geinformeerd over eigendom van het bosje achter de kippen van Nicole en ons aangemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2020.