Heuglijk nieuws

We zijn weer in Champigneulle. Vandaag weer het hele rondje gefietst, over Verpel, ipv de 2 km op en neer naar Beffu zoals dat tijdens de lockdown was toegestaan.

Gister kwamen Yinka & Simon uit Gent voor een paar dagen. Fijn om weer tijd samen te hebben na de lockdown.

Carel plantte de vijgen die we van Jeanne en Oek kregen. Op de hoek van ons appartement staat een Ficus Carica Perreca met paarse vruchten. En op de andere hoek, voor de paardenstal, staat een Ficus Carica Cuello de Dama BLanca met lichtere vruchten.

Dit jaar heeft de notenboom die Koos & Net ons gaven (26.3.2005 geplant op hun 55e trouwdag) voor het eerst vruchten. En dat geldt ook voor de tamme kastanje 2010) en de kersenboom, la Géante de Nancy (najaar 2013).

En ook de uilenkast zit weer vol met kuikens, vijf in totaal. In 2018 hadden we uitgerekend dat we in totaal 33 uilen hadden ‘voortgebracht’, zie http://www.elcampon.nl/2018/06/23/uilskuikens-2018/. Vorige jaar kwamen daar er 6 bij en nu weer 5. Zitten we op 44! Twee ervan hebben het in ieder geval niet overleefd. Eentje veroorzaakte kortsluiting in het elektriciteitshuisje en vorig jaar vond de Henrik Groen Groep er eentje op de weg. Die hebben ze toen getekend en daarna meegenomen om op te laten zetten.

overdag lijken de jongen wel in de camera te kijken
tegen de avond draaien de kuikens zich om, in afwachting van de ouders die voer komen brengen